Μελέτη της χωροχρονικής κατανομής της περιεκτικότητας της ατμόσφαιρας σε υδρατμούς, με συνδυασμένη χρήση δορυφορικής τηλεπισκόπησης και μεθόδων μη γραμμικής ανάλυση  
EN GR
         
 
 
 
Ομάδα Έργου

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας και το μόνο εγκατεστημένο στην περιφέρεια. Το ΙΤΕ με βάση την επιστήμη, την τεχνολογία, και την καινοτομία, παράγει υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο, αναπτύσσει καινοτόμο τεχνολογία, ενισχύει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, και αναπτύσσει συνεργασίες με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, και εταιρίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών είναι ένα από τα επτά Ινστιτούτα του ΙΤΕ και έχει καθιερωθεί ως ένα διεθνώς γνωστό Ινστιτούτο στην ευρύτερη περιοχή των εφαρμοσμένων και υπολογιστικών μαθηματικών, με σύγχρονη υπολογιστική υποδομή και ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων. Βασικός άξονας στον οποίο κινείται ο Τομέας Περιφερειακής Ανάλυσης του ΙΥΜ είναι η εφαρμογή τεχνικών από τους κλάδους της φυσικής, της γεωγραφίας, της εφαρμοσμένης πληροφορικής, της τηλεπισκόπησης, της στατιστικής και των μαθηματικών για την δημιουργία συστημάτων πληροφόρησης και υποστήριξης λήψης αποφάσεων. Η ερευνητική δραστηριότητα του Τομέα στο πεδίο της δορυφορικής τηλεπισκόπησης εστιάζεται στην ανάπτυξη και την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών για τη μελέτη περιβαλλοντικών προβλημάτων και φαινομένων. Ο Τομέας διαθέτει επίγειο δορυφορικό σταθμό λήψης και διατηρεί αρχείο δεδομένων των δορυφορικών ανιχνευτών AVHRR, MVISR.

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου PRECIPITABLE WATER είναι ο Δρ. Νεκτάριος Χρυσουλάκης και πληφορίες επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

InfoCharta

Η InfoCharta ΕΠΕ είναι μια εταιρία υψηλής τεχνολογίας η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, ψηφιακών χαρτών και εφαρμογών βασισμένων σε γεωγραφικές πληροφορίες. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, αλλά οι εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης και οι περισσότερες αναπτυξιακές δραστηριότητες γίνονται στο Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης στο Ηράκλειο. Τα κύρια προϊόντα της εταιρίας είναι ψηφιακοί οδικοί χάρτες για αστικές περιοχές. Η InfoCharta έχει επίσης αναπτύξει προϊόντα και μπορεί να προσφέρει λύσεις σε μια πληθώρα προβλημάτων όπως: Δρομολόγηση και πλοήγηση οχημάτων, παρακολούθηση στόλου οχημάτων, geomarketing, ανάλυση γεωγραφικών δεδομένων σε επιχειρηματικό περιβάλλον, ανάπτυξη εφαρμογών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), ανάπτυξη εφαρμογών στο διαδίκτυο. Οι στόχοι της εταιρίας είναι διπλοί: να διατηρήσει τους πιο ενημερωμένους οδικούς χάρτες για την Ελλάδα και να αναπτύξει και να εφαρμόσει καινοτόμες λύσεις για την ανάλυση γεωγραφικών δεδομένων στο επιχειρηματικό ή σχεδιαστικό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες για την InfoCharta μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

CUIT

Το CUIT υποστηρίζεται και χορηγείται από κοινού από την επαρχία Sichuan και από την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας. Αποτελείται από τρεις πανεπιστημιουπόλεις, την κύρια πανεπιστημιούπολη, την πανεπιστημιούπολη του Ren Nan και την την πανεπιστημιούπολη του Longquan. Απασχολεί 600 μάλη πλήρους απασχόλησης, 50% εκ των οποίων καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές. Αποτελείται απο 13 τμήματα - μεταξύ των οποίων Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Γεωεπιστημών και επιστημών περιβάλλοντος, Επιστήμη Υπολογισμών, Οπτοηλεκτρονικής, Ηλεκτρονικού εμπορίου, Αγγλικών, Κοινωνικών Επιστημών, Στατιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογοτεχνίας, Οικονομικών Σχέσεων και Εμπορίου και Λογιστικής - 4 κολέγια - Μηχανικών Λογισμικού, Διεθνών Οικονομικών και άλλων - με ένα σύνολο 18.000 φοιτητών.

Τα ερευνητικά κέντρα του CUIT, περιλαμβάνουν το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Πληροφοριών, το Ινστιτούτο Πληροφορίας και Τηλεπικοινωνιών, το Ινστιτούτο Μηχανικής Επικοινωνιών, το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Μηχανικής και Τεχνολογίας Πληροφοριών, το Ινστιτούτο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων, το Ιστιτούτο Νέων Τεχνολογιών, το Ινστιτούτο Διαστημικών ληροφοριών και μη-γραμμικής επιστήμης/ατμοσφαιρικής ακτινοβολίας και δορυφορικής τηλεπισκόπισης και το εργαστήριο Επιστημών της Ατμόσφαιρας, το εργαστήριο Επιστημών και Μηχανικής Περιβάλλοντος, το εργαστήριο Κατανεμημένου Λογισμικού, το εργαστήριο Οπτοηλεκτρνικής, το εργαστήριο Μαθηματικών μοντέλων και Αλγορίθμων, το εργαστήριο Βασικών Ηλεκτρονικών, το εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Αρχών και άλλα.